maanantai 6. huhtikuuta 2015

Sulje silmäsi, kevään lapsi


Jokainen kevät on yhtä aikaa sama ja eri. Sitä kuvittelee tietävänsä mitä on luvassa. Kuvittelee tietävänsä miten sydän paisuu ensimmäisinä kirkkaina iltoina, kun aurinko viivyttelee horisontissa ennen yöpuulle käymistä. Kuvittelee tietävänsä miltä kuulostaa yli pään lentävien joutsenten paluusoitto. Kuvittelee tietävänsä miten maa tuoksuu, kun ensimmäiset arat vihreät nostavat mullasta päitään viimeisiä pakkasöitä pelkäämättä. Se, mihin ihmisen muisti kantaa, on kuitenkin vain kuin talven pitkä varjo kevään kynnyksellä oikean kokemuksen rinnalla. Harmaasävyinen vintille unohtunut valokuva.

Ilta on viileä. Sen valo kulkee kasvojen yli, kuin rakastaan hipaiseva käsi pitkän eron jälkeen. Se kerää kämmenelleen kyyneleet, joita et ilomielissäsi edes huomannut vuodattaneesi. Ja metsässä, uudessa uomassaan poukkoaa vesi kiveltä toiselle. Muuta tarkoitusta sillä ei ole, kuin tehdä matkaa. Riemuiten. Sulje silmäsi, kevään lapsi. Pue kasvoillesi hymy. Tätä sinä olet odottanut.

4 kommenttia:

 1. Kauniita ja osuvia ajatuksia. En voi vaan sulkea silmiä, koska puistossa ilta viilenee ja muuten poika kauas karkailee.

  Harri, Oulu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Harri. Tuossa tilanteessa kannattaakin kyllä pitää silmät auki. Mutta yleisesti ottaen yhden aistin poissulkeminen herkistää muita. Jos haluan kuulla oikein tarkasti, uppoutua ääniin, suljen silmät.

   Poista
 2. Ihanat sanat. Lausuin ne kahdelle kevään lapselle 50 - juhlissa. Kiitos!
  T. Outi, Järvenpää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Outi! Ihanaa, että löysit tänne ja kiitos paljon sydäntä lämmittävästä kommentista!

   Poista

Kaunis kiitos vierailustasi niitylläni. Istuta tänne myös oma kukkasi.